Dünyada ve Türkiye’de “Beyaz Eşya” pazarı ne durumda?

Beyaz eşya pazarı tüm dünyada ekonomilerin lokomotif ya da amiral gemisi olarak büyümeye devam ediyor. Birçok pazarda ve sektörde yaşanan daralmalara rağmen beyaz eşya ve küçük ev aletlerindeki gelişmeler, yatırımlar, Ar-Ge çalışmaları, yeni teknolojiler gibi gelişmelere bağlı olarak bu alanlardaki büyümeler sürekliliğini koruyor. Pandeminin etkilerinin halen devam etmesi ve bunun da lojistik, tedarik, çip üretimleri gibi alanlara yansımalarına rağmen sektör hem adet hem de cirosal bazda büyümeye devam ediyor. GfK’nın Dağıtım Kanalı dergimiz için özel olarak hazırladığı veriler de bu gidişatı yansıtır nitelikte. Veriler incelendiğinde dünyada ve Türkiye’de beyaz eşya pazarını 2021 yılında büyüyerek kapattığı görülüyor.

Dünyada beyaz eşya pazarında USD bazında 2021 yılında yüzde 13.6 büyüme yaşanırken bu oran Türkiye’de yüzde 7.3 olarak kaydedildi. Ülkemizin kültürel özellikleri de baz aldığından dünya ile kıyaslandığında farklı ürün gruplarında büyüme kaydettiği görüldü. Dünyada en çok öne çıkan ve büyüyen gruplar buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın olurken ülkemizde bulaşık makinesinde de büyümenin olduğu görüldü. Ancak bu sürecin öteki tarafında ise sektörün birçok sorunu halen kendisini göstermeye devam ediyor. Pandeminin yarattığı etkilerin yanında enerji kısıtlamaları, dünyanın farklı coğrafyalarında meydana gelen siyasi ve ekonomik olaylar, tüketicilerin değişen alışkanlıkları ve istekleri, yeni teknoloji üretimlerinin maliyet yüksek bir durumda olması, çip üretimlerinin zorlaşması, lojistik ve tedarik zincirlerindeki problemler gibi birçok sorun masada durmaya devam ediyor. Türkiye’deki üreticiler, yan sanayi, satış sonrası servisler, bayiler, perakendecilerin de içinde olduğu beyaz eşya ekosistemi ise bunların yanında ekonomik birçok sorunla da boğuşmaya devam ediyor. Tüm bu genel tablo ile ilgili biz de sektörün tek dergisi Dağıtım Kanalı olarak bu ay “beyaz eşya” dosyasını hazırladık. Sektörümüzün farklı paydaşlarına mikrofonlarımızı uzattık ve bilgiler aldık. Ek olarak uluslararası araştırma şirketi GfK dergimize özel hem küresel hem de Türkiye verilerini bizlere sundu. Dosyamız içerisinde önemli ve detaylı bilgiler bulacaksınız.

EV ALETLERİ PAZARI – BÜYÜME, TRENDLER, COVID-19 ETKİSİ VE TAHMİNLER (2023 – 2028)

Pazar, Ürüne (Büyük Aletler (Buzdolapları, Dondurucular, Bulaşık Yıkama Makineleri, Fırınlar, Klimalar ve Diğer Büyük Aletler) ve Küçük Aletler (Kahve/Çay Makineleri, Mutfak Robotları, Izgaralar ve Kızartma Makineleri, Elektrikli Süpürgeler ve Diğer Küçük Aletler) Göre Bölümlere Ayrılmıştır Cihazlar)), Dağıtım Kanalına Göre (Çok Markalı Mağazalar, Özel Mağazalar, Çevrimiçi ve Diğer Dağıtım Kanalları) ve Coğrafyaya Göre (Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika). Orta Doğu ve Afrika). Rapor, yukarıdaki segmentler için pazar büyüklüğünü ve değer tahminlerini (Milyar ABD Doları) sunar.

Ev Aletleri Sektörüne Genel Bakış
Ev Aletleri Pazar Özeti
Çalışma periyodu:2019 – 2028
En Hızlı Büyüyen Pazar:Asya Pasifik
En Büyük Pazar:Asya Pasifik
YBBO:> %4

Büyük oyuncular

Ev Aletleri Pazarının Büyük Oyuncuları

*Sorumluluk Reddi: Başlıca Oyuncular belirli bir sıraya göre sıralanmamıştır

 
Ev Aletleri Pazar Analizi

Ev aletleri pazarının, yükselen ekonomiler ve gelişen tüketici yaşam tarzları nedeniyle 2021-2026 tahmin döneminde %4’ün üzerinde bir YBBO kaydetmesi bekleniyor.

COVID-19, büyük ev aletleri ve tüketici elektroniği markalarının küresel tedarik zincirini kesintiye uğrattı. Çin, çeşitli ev aletleri ve tüketici elektroniği ürünlerinin en büyük tüketicilerinden ve üreticilerinden biridir, ancak aynı zamanda esasen nihai ürünlerin üretilmesinde kullanılan çeşitli girdi malzemeleri ihraç ederek çok çeşitli ülkelere hizmet vermektedir. Çin’deki üretimin durdurulması, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa merkezli diğer tüketici elektroniği üreticilerini nihai ürünlerin üretimini geçici olarak durdurmaya zorladı. Bu da arz ve talep açığının artmasına neden oluyor.

Teknolojik gelişmeler, akıllı cihazların gelişmesine yol açmıştır ve tahmin dönemi boyunca pazar büyümesini yönlendirmesi beklenmektedir. Akıllı cihazlar gelişmiş özellikler sunar ve enerji açısından daha verimlidir. Tüketici harcanabilir gelirindeki artış, yüksek yaşam standartları ve konfor ihtiyacı, tüketicileri mevcut cihazlarını daha akıllı sürümlere yükseltmeye teşvik ediyor ve bunun da pazar talebini daha da zorlaması bekleniyor. Tüketiciler, kolaylık sağladıkları, çabaları azalttıkları ve zamandan tasarruf ettikleri için ev aletlerini yaygın olarak satın alıyor. Ürün yeniliği, yeni ürün geliştirme, ürün farklılaştırması ve çok sayıda katma değerli özelliğin entegrasyonunun önümüzdeki birkaç yıl içinde pazar talebini artırması bekleniyor. Pazar, etkinlik, çeşitlilik, sürdürülebilirlik, şık tasarım gibi trendler tarafından önemli ölçüde yönlendirilmektedir. ve ev aletlerinin akıllı işlevselliği. Ev aletleri pazarı, kullanımlarının kolay olması ve yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olmaları nedeniyle önemli büyüme fırsatları sunuyor. Ayrıca, pazar, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği açısından yeni trendler görüyor ve bu sayede birçok ev işini basitleştirirken refahı da destekliyor. Yenilikçi ve çeşitli işlevlerle birleştirilen yüksek kaliteli malzemeler ve estetik açıdan hoş tasarımlar, pazarın büyümesi için yollar sunar. Tasarım bu beyaz eşyaların önemli bir yönüdür. Yenilikçi ve çeşitli işlevlerle birleştirilen yüksek kaliteli malzemeler ve estetik açıdan hoş tasarımlar, pazarın büyümesi için yollar sunar. Tasarım bu beyaz eşyaların önemli bir yönüdür. Yenilikçi ve çeşitli işlevlerle birleştirilen yüksek kaliteli malzemeler ve estetik açıdan hoş tasarımlar, pazarın büyümesi için yollar sunar. Tasarım bu beyaz eşyaların önemli bir yönüdür.

Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz teknolojiler, akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılabilir veya bunlara erişilebilir. Ancak bu teknolojilerin ev aletlerine (klimalar gibi) dahil edilmesi, üreticiler tarafından teknolojiden anlayan tüketicileri cezbeden bir ürün farklılaştırma aracıdır. Ağ altyapısındaki gelişme, daha iyi geniş bant ve internet penetrasyonuna dönüştü. Bu nedenle, tüketiciler, çoğunlukla sundukları kolaylık nedeniyle, kablosuz ve teknolojik olarak gelişmiş ürünleri giderek daha fazla tercih ediyor. Özellikle gelişmekte olan ekonomilerde beyaz eşyaya sahip olmanın düşük maliyeti de pazarın büyümesi için fırsatlar sunuyor. Ayrıca, gelişmiş bölgelerde yenileme satışlarındaki artışın da pazar talebini artırması bekleniyor. Bu, hızlı kentleşme ile birlikte kişi başına düşen gelirdeki artışa bağlanabilir.

Ev Aletleri Sanayi Segmentleri

Ev aleti, elektrikli alet veya ev aleti olarak da adlandırılan bir ev aleti, yemek pişirme, temizlik ve gıda muhafazası gibi ev işlevlerine yardımcı olan bir makinedir. Raporda, ulusal hesapların, ekonominin ve segmentlere göre gelişen pazar eğilimlerinin bir değerlendirmesini, pazar dinamiklerindeki önemli değişiklikleri ve pazara genel bakışı içeren eksiksiz bir arka plan analizi ele alınmaktadır. Pazar, Ürüne (Büyük Aletler (Buzdolapları, Dondurucular, Bulaşık Yıkama Makineleri, Fırınlar, Klimalar ve Diğer Büyük Aletler) ve Küçük Aletler (Kahve/Çay Makineleri, Mutfak Robotları, Izgaralar ve Kızartma Makineleri, Elektrikli Süpürgeler ve Diğer Küçük Aletler) Göre Bölümlere Ayrılmıştır Cihazlar)), Dağıtım Kanalına Göre (Çok Markalı Mağazalar, Özel Mağazalar, Çevrimiçi ve Diğer Dağıtım Kanalları), ve Coğrafyaya Göre (Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika). Rapor, yukarıdaki segmentler için pazar büyüklüğünü ve değer tahminlerini (Milyar ABD Doları) sunar.

Ürüne göre
 
Büyük Ev Aletleri
buzdolapları
dondurucular
Bulaşık Makinaları
Çamaşır makineleri
fırınlar
Klimalar
Diğer Büyük Aletler
 
Küçük ev Aletleri
Kahve/Çay Makineleri
Gıda işlemcileri
Izgaralar ve Kızartmalar
Elektrikli süpürgeler
Diğer Küçük Ev Aletleri
Dağıtım Kanalına Göre
 Çok Markalı Mağazalar
 Özel mağazalar
 Çevrimiçi
 Diğer Dağıtım Kanalları
Coğrafya
 Kuzey Amerika
 Güney Amerika
 Avrupa
 Asya Pasifik
 Orta Doğu ve Afrika

 

Ev Aletleri Pazar Trendleri

Bu bölüm, araştırma uzmanlarımıza göre Ev Aletleri Pazarını şekillendiren başlıca pazar trendlerini kapsamaktadır:

Buzdolapları Segmenti Önemli Bir Pazar Payına Sahiptir

Buzdolapları, gıda ve gıda ürünlerini muhafaza etmenin güvenli, kolay ve kullanışlı bir yolu olarak kabul edilir. Artan harcanabilir gelir, akıllı ve enerji tasarruflu buzdolabı ünitelerinin mevcudiyeti ve genişleyen çekirdek aile tabanı, ev uygulamaları için buzdolaplarına olan talebin artmasına neden oluyor. Tek kapılı buzdolapları, uygun maliyetli, kullanımı kolay ve dahili bir dondurucu içerebilecekleri veya içermeyebilecekleri için en yaygın kullanılan kapı tipidir. Fransız kapılı buzdolapları ise kullanım kolaylığı ve bu buzdolaplarında sunulan akıllı özellikler sayesinde hızla popülerlik kazanıyor. Bununla birlikte, piyasa oyuncuları çevre üzerinde minimum etkiye sahip yeni modeller bulmaya çalışıyorlar. Eski buzdolaplarının kullanımından vazgeçilmesi ve düzenli bakım yapılması zararlı emisyonları azaltabilir,

Ev Aletleri Pazarı: Buzdolabı Segmenti Geliri, Milyar ABD Doları Olarak, Global, 2017 - 2026
Asya-Pasifik Ev Aletleri Pazarına Hakim Oluyor

Asya-Pasifik bölgesindeki ev aletleri pazarı büyük ölçüde Çin’den Haier, Midea, Gree, Hisense, Kore’den Samsung ve LG, Japonya’dan Panasonic, Sharp ve Hitachi ve Hindistan’dan Videocon gibi bölgesel markaların hakimiyetindedir. Asya-Pasifik’teki akıllı ev aletleri pazarının hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Japonya, Singapur, Hong Kong ve Endonezya gibi gelişmiş ülkelerin, çoğunlukla artan enerji ve işçilik maliyetleri, tüketicilerin yüksek satın alma gücü ve akıllı şehirler ve akıllı ürünler konusunda artan farkındalık nedeniyle akıllı ev aletleri satışlarında artış kaydetmesi bekleniyor. entegre cihazlar. Çin, enerji tasarruflu cihazları destekleyen hükümet politikaları, büyüyen bir emlak piyasası ve sıcak hava nedeniyle dünya genelinde hacim olarak konvansiyonel klimalara yönelik en yüksek talebe sahiptir.

Beyaz Eşya Pazarı Rakip Analizi

Rapor, ev aletleri pazarında faaliyet gösteren büyük uluslararası oyuncuları kapsamaktadır. Pazar payı açısından, bazı büyük oyuncular şu anda pazara hakimdir. Bununla birlikte, teknolojik ilerlemeler ve ürün yenilikleri ile orta ve küçük ölçekli şirketler, yeni sözleşmeler imzalayarak ve yeni pazarlara girerek pazar varlıklarını artırıyorlar.

Ev Aletleri Pazarının En İyi Oyuncuları
  1. jakuzi

  2. Haier

  3. Samsung Elektronik

  4. LG Elektronik

  5. bosch

*Sorumluluk Reddi: Başlıca Oyuncular belirli bir sıraya göre sıralanmamıştır

Ev Aletleri Pazar Yoğunlaşması
Ev Aletleri Pazarında Son Gelişmeler
  • Ocak 2021’de Samsung ve Deutsche Telekom, Çek Cumhuriyeti’ndeki ilk 5G SA denemesini tamamladı. İki şirket, LTE’ye kıyasla üç kat daha yüksek spektrum verimliliği gösteren Samsung’un MU-MIMO teknolojisi ile olağanüstü sonuçlar elde etti.
  • Aralık 2020’de Güney Kore merkezli LG Electronics Inc. ve otomotiv tedarikçisi Magna International Inc., elektrikli otomobiller için temel bileşenler üretecek bir ortak girişim başlattı.

Editor Nadir Dülgeroğlu #nadirdülgeroğlu

Scroll to Top